Hoe je een goede bouwbedrijf kan vinden voor jouw project

Voor het succesvol maken van een goed (bouw) project is het essentieel dat een goed bouwbedrijf in handen wordt genomen. Het is immers geen makkelijke taak om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden naar tevredenheid zullen worden uitgevoerd en dat het eindresultaat ook echt iets is waar de klant tevreden mee zal zijn. Een goed bouwbedrijf moet dus aan een aantal eisen voldoen en is het altijd een goed idee om ervoor te zorgen dat de keus die je zult maken de juiste is. Hoewel alle uit te voeren werkzaamheden contractueel worden vastgelegd is het niet de bedoeling dat er zich stagnaties tijdens de bouw zullen voordoen.

Kijk altijd naar de referenties

Elk bouwbedrijf dat zijn werk naar behoren uitvoert zal zeker wel tevreden klanten hebben die graag hun positieve ervaringen met anderen zullen delen. Het internet is dé plek om op zoek te gaan naar referenties en type je gewoon de naam in van het bouwbedrijf dat je op oog hebt. De grotere bedrijven hebben zelfs op hun eigen website een page staan waar klanten hun mening kunnen geven. Hoe meer er sprake is van een transparante bedrijfsvoering, hoe meer dat een indicatie dat er gewerkt zal worden naar tevredenheid van de klant. Immers, niemand wil toch een slechte reclame voor zijn bedrijf?

Luistert het bedrijf wel naar al jou (bouw)wensen?

Een bouwproject is uniek te noemen omdat de wensen van elke klant verschillend zijn. Het is dus heel belangrijk dat het bouwbedrijf open oor heeft naar alles wat je gedaan wilt hebben en waar nodig adviezen geeft. Een goede indicatie voor een bedrijf dat serieus is met de wensen van haar klanten, is wanneer er vrijblijvend een offerte kan worden gemaakt. Dit geeft aan dat betreffend bedrijf niet uitsluitend op geld uit is, maar ook daadwerkelijk wil meehelpen om het bouwproject van de grond te krijgen. Stel altijd genoeg vragen over de mate waarop ze het bouwproject zullen uitvoeren (manschappen, werkuren, gebruikte materialen en machines) en kijk hoe “open” ze ervoor staan ook op deze specifieke vragen een gedegen antwoord te geven. Een van mijn betere vrienden is een dakdekker haarlem, maar houdt ook enorm veel van bouwen. Hij is een van de bedenkers van dit bericht.

 Heeft het bedrijf wel een keurmerk of certificaat?

Goede arbeid wordt zeker beloond en geldt dat zeker ook voor een bouwbedrijf. Speciaal voor bedrijven die voldoen aan een aantal eisen zoals duidelijk aantoonbare ervaring, is er het BouwGarant kwaliteitskeurmerk. Bedrijven die hiervoor in aanmerking willen komen moeten werknemers in dient hebben die allemaal over de juiste diploma’s of certificaten beschikken. Heel belangrijk is ook dat alle werkzaamheden verzekerd zijn en er bij schade alles vergoed zal worden. Sneuvelt tijdens de bouw bijvoorbeeld een ruit bij de buren als gevolg van de werkzaamheden aan jouw project, dan zal de verzekering alle kosten dekken.

Het vinden van een bouwbedrijf voor jouw project is in dit digitale tijdperk niet meer zo moeilijk omdat alle informatie relatief gemakkelijk te achterhalen is. Let er dus gewoon op dat de klantreferenties positief zijn en het bedrijf zeker over een erkend keurmerk of certificaat beschikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *